Please login or register.

Login with email, password and session length
 

News:

Happy 15th Birthday, Freedom Force!


Author Topic: Custom Loading Screens  (Read 224 times)

Offline BentonGrey

  • Titans
  • Hero Member
  • Posts: 14129
    • The Greylands
Custom Loading Screens
« on: July 08, 2016, 02:00:40 AM »
Howdy guys, I'm having an issue with something that should be working (it's been that kind of day).  I've done custom interface art for all of my mods, so I know the basics of it.  I've also done it for the individual missions for my Pulp Adventures mod, so I know (in theory) how to do that.  Yet, I've done everything I know to do, and the mission loading screens for Marvel Adventures aren't showing up, just the generic loading screen.

Unko has created the art for me, and I used the files from my Pulp mod, which I know work, as a base.  I've got the files set up in art/library/interface_scenes/avengers_1/scene.nif, with the textures folder in that final directory. The textures files are named correctly, and everything seems copacetic.

I've created the Res entries for the missions, name them is_MISSIONNAME, and pointing the data path in the right direction.  What am I missing?
God Bless
"If God came down upon me and gave me a wish again, I'd wish to be like Aquaman, 'cause Aquaman can take the pain..." -Ballad of Aquaman
Check out my DC voicepacks at my yahoo group.
http://games.groups.yahoo.com/group/bentongrey/
http://games.groups.yahoo.com/group/bentongrey2

Offline UnkoMan

  • Gummy Hand of Justice
  • Hero Member
  • Posts: 3152
  • Evil is afoot! No, the whole leg!
    • SJHFTAC
Re: Custom Loading Screens
« Reply #1 on: July 08, 2016, 07:14:05 AM »
Could be my export settings?
I forget... does anybody know the best settings for exporting dds files?

Offline spydermann93

  • Hero Member
  • Posts: 3689
Re: Custom Loading Screens
« Reply #2 on: July 08, 2016, 11:16:04 AM »
I use Paint.NET and save it as a .dds set to A8R8G8B8 with "Generate Mipmaps" unchecked

Offline BentonGrey

  • Titans
  • Hero Member
  • Posts: 14129
    • The Greylands
Re: Custom Loading Screens
« Reply #3 on: July 08, 2016, 01:05:06 PM »
I don't think so, Unko.  I switched out the files from my Pulp mod and got the same results.  There's something wrong with the setup on my end.  I just don't know what.

I've just double checked.  I switched a Marvel screen with one from the Pulp mod, and it worked fine in that mod.  So clearly I'm missing something in my FFEdit setup for MA.
« Last Edit: July 08, 2016, 01:26:53 PM by BentonGrey »
God Bless
"If God came down upon me and gave me a wish again, I'd wish to be like Aquaman, 'cause Aquaman can take the pain..." -Ballad of Aquaman
Check out my DC voicepacks at my yahoo group.
http://games.groups.yahoo.com/group/bentongrey/
http://games.groups.yahoo.com/group/bentongrey2

Offline BentonGrey

  • Titans
  • Hero Member
  • Posts: 14129
    • The Greylands
Re: Custom Loading Screens
« Reply #4 on: July 10, 2016, 09:28:58 PM »
D'oh!  I need to get my eyeglass prescription checked!  The loading screens start with L S, not I S, but ls and is look pretty similar on my monitor...whoops!  Problem solved, and now we've got awesome Unko loading screens!
God Bless
"If God came down upon me and gave me a wish again, I'd wish to be like Aquaman, 'cause Aquaman can take the pain..." -Ballad of Aquaman
Check out my DC voicepacks at my yahoo group.
http://games.groups.yahoo.com/group/bentongrey/
http://games.groups.yahoo.com/group/bentongrey2

Offline spydermann93

  • Hero Member
  • Posts: 3689
Re: Custom Loading Screens
« Reply #5 on: July 10, 2016, 10:49:14 PM »
woohoo!!! :thumbup:

Offline hoss20

  • Hero Member
  • Posts: 1459
  • A goal without a plan is just a dream.
    • Force of Paradox
Re: Custom Loading Screens
« Reply #6 on: July 11, 2016, 12:48:53 AM »
I know how you feel, Benton. It's tough getting old, huh? I'm glad you found the problem.   :D

Offline BentonGrey

  • Titans
  • Hero Member
  • Posts: 14129
    • The Greylands
Re: Custom Loading Screens
« Reply #7 on: July 11, 2016, 01:37:23 AM »
Haha, yep.  :P
God Bless
"If God came down upon me and gave me a wish again, I'd wish to be like Aquaman, 'cause Aquaman can take the pain..." -Ballad of Aquaman
Check out my DC voicepacks at my yahoo group.
http://games.groups.yahoo.com/group/bentongrey/
http://games.groups.yahoo.com/group/bentongrey2