Please login or register.

Login with email, password and session length
 

News:

Happy 15th Birthday, Freedom Force!


Author Topic: Importing FF nifs/kf in 3dstudio max 5  (Read 104 times)

Offline Red Fisser

  • Newbie
  • Posts: 27
Importing FF nifs/kf in 3dstudio max 5
« on: July 22, 2017, 01:33:10 AM »
Anyone knows how you import meshes/kf of  :ffvstr: to 3dstudio max5.
I found a plugin(in the official page) which I installed but the netimmersive gamebryo didnt appear in the import choices(although it does appear in the export).Dont know if I made any wrong steps in the process(for example I already had installed modtools before installing 3dsmax5/and the plugin after that) or if the process is different somehow.

Offline Cyber Burn

  • Hero Member
  • Posts: 7959
Re: Importing FF nifs/kf in 3dstudio max 5
« Reply #1 on: July 22, 2017, 02:33:56 AM »
I know pretty much nothing about the subject, so I could be wrong here, but I think you need to import the Max File, then export it as a Nif/Kf File.

Offline Deaths Jester

  • Drunken Arse!!
  • Hero Member
  • Posts: 3683
Re: Importing FF nifs/kf in 3dstudio max 5
« Reply #2 on: July 22, 2017, 02:56:05 AM »
CB: You are correct, sir!
Avatar picture originally a Brom painting entitled Marionette.

Offline Red Fisser

  • Newbie
  • Posts: 27
Re: Importing FF nifs/kf in 3dstudio max 5
« Reply #3 on: July 22, 2017, 03:11:32 AM »
Import which max file?Should I convert nifs/kf to max,then export as nifs/kf?


Online daglob

  • Shape-Shifting Silly-Putty Android
  • Hero Member
  • Posts: 7614
  • Da Glob
Re: Importing FF nifs/kf in 3dstudio max 5
« Reply #5 on: July 22, 2017, 04:47:45 AM »
I've got a bunch scattered hither and yon. PM me a place to send them and I'll get them out tomorrow.

Offline SickAlice

  • Virtual prophet and aspiring beet farmer
  • Hero Member
  • Posts: 1841
  • bing cherry
    • The Litterbox aka MeanJellybean
Re: Importing FF nifs/kf in 3dstudio max 5
« Reply #6 on: July 22, 2017, 01:01:12 PM »
If the official plugins check the art docs that come with the game. Though I recall, and someone can correct me later, the official ones glitch with versions of Max past 4 point something something? If the netimmerse 3rd party locate the up to date ones and a dialogue box for all this should pop up with all the options upon import or running the script which I believe was the case in 5.