Please login or register.

Login with email, password and session length
 

News:

Happy Holidays!


Author Topic: Help with Nifscope 2  (Read 437 times)

Offline daglob

  • Shape-Shifting Silly-Putty Android
  • Hero Member
  • Posts: 9201
  • Da Glob
Help with Nifscope 2
« on: November 16, 2018, 05:52:32 AM »
Okay, I found out how to get the program to find the game paths, but how do you set it up to show the skins on the mesh in the window? Pleeeze? :)

Offline BentonGrey

  • Titans
  • Hero Member
  • Posts: 15412
    • The Greylands
Re: Help with Nifscope 2
« Reply #1 on: November 16, 2018, 06:03:20 AM »
I've never figured that out either.  I'd certainly be interested in this answer as well!
God Bless
"If God came down upon me and gave me a wish again, I'd wish to be like Aquaman, 'cause Aquaman can take the pain..." -Ballad of Aquaman
Check out my DC voicepacks at my yahoo group.
https://groups.yahoo.com/neo/groups/bentongrey
https://groups.yahoo.com/neo/groups/bentongrey2

Offline Cyber Burn

  • Hero Member
  • Posts: 8646
Re: Help with Nifscope 2
« Reply #2 on: November 16, 2018, 09:39:53 AM »
FF1 has always given me issues with this, but usually, in FFvt3R, if I'm using DDS files, NifSkope automatically picks them up.

Offline detourne_me

  • Hero Member
  • Posts: 6144
  • Manipulator of mental motion sickness
    • Force of Paradox!
Re: Help with Nifscope 2
« Reply #3 on: November 16, 2018, 05:03:37 PM »
wow! i never knew there was a nifskope 2, it looks spiffy.
if you go to Options>Settings>Resources you can select different skin folders.

Offline daglob

  • Shape-Shifting Silly-Putty Android
  • Hero Member
  • Posts: 9201
  • Da Glob
Re: Help with Nifscope 2
« Reply #4 on: November 16, 2018, 05:28:15 PM »
I see that, I was trying to get it to automatically show the "downstream" skin. Could you post a pic of what the setting look like?

Offline Incredible Bulk

  • Sith Lord
  • Sr. Member
  • Posts: 420
Re: Help with Nifscope 2
« Reply #5 on: November 16, 2018, 06:03:25 PM »
Link to nifskope2 please
Sith Prime

Offline detourne_me

  • Hero Member
  • Posts: 6144
  • Manipulator of mental motion sickness
    • Force of Paradox!
Re: Help with Nifscope 2
« Reply #6 on: November 17, 2018, 02:33:09 AM »
...actually I had a weird moment where any work i did using nifskope 2 just corrupted the character.nif files and the meshes wouldnt even open in CTool2. So I deleted Nifskope2.  Went back to my old copy that was still installed on my PC.

Incredible Bulk, try Google.

Offline Cyber Burn

  • Hero Member
  • Posts: 8646
Re: Help with Nifscope 2
« Reply #7 on: November 17, 2018, 03:40:11 AM »
Is this what you're referring to?

https://github.com/niftools/nifskope/releases